Невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового «Впевнена»

Ще не минув тиждень від дати встановлення 8 скульптур з колекції “ЧервонеЧорне” у Стрийському парку, а об’єкти вже знайшли як багато схвальних відгуків, так і критику, піднявши дуже широке обговорення як у ЗМІ так і у соціальних мережах.

Вчора вночі, 23 серпня, невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового «Впевнена», що встановлена у Стрийському парку, обливши її переробленим мастилом.

Наразі триває слідство, а команда мистецьке об'єднання «ЧервонеЧорне», співробітники парку, реставраторка Дарина Луцюк вже другий день поспіль ліквідують завдані пошкодження. Нажаль, скульптура ще не повернулася до свого первинного вигляду і поки не можна гарантувати, що це вдастся. Наразі на території, де розміщені скульптури, патрулює поліція, щоб уникнути повторних інцидентів. Наша команда працює над захистом від подібних інцидентів інших скульптур.

Ми впевнені, що навіть попри різні думки львівської спільноти, цей випадок є лише провокацією спрямованою на роз’єднання українців. Сподіваємось, що «Впевнена» буде і надалі тішити тих, кому вона до вподоби. І нагадуватиме про те, що ми живемо в толерантному і демократичному суспільстві всім її критикам.

Фото - творче об'єднання "ЧервонеЧорне" (Роман Яворський).

Презентація частини скульптурної колекції творчого об'єднання «ЧервонеЧорне»  та його співзасновника Юрія Сташків у Стрийському парку стала логічним продовженням започаткованої у 2011 мистецької ініціативи об'єднання під назвою Kaniv International Sculpture Symposium.

Проект у Стрийському парку був підтриманий Львівською міською радою, Львівською обласною радою за сприяння куратора Павла Гудімова (арт центр Я Галерея).

Читати про проект у ЗМІ:
Telegraf

Українська правда

Village UA