ЧервонеЧорне розширює горизонти до Стрийського парку у Львові!

Канівський міжнародний скульптурний симпозіум Kaniv International Sculpture Symposium розширює горизонти і скульптури з скульптурного парку у Каневі, який формувався десять років, починають свою подорож.

В одному з найулюбленіших старих парків Львова, Стрийському парку, постали 8 сучасних скульптур з колекції мистецького об’єднання “ЧервонеЧорне”, організатора Канівського міжнародного скульптурного симпозіуму. Ініціатива належить співзасновнику об’єднання та спонсору проекту Юрію Сташків. Презентація частини скульптурної колекції об’єднання у Стрийському парку стала логічним продовженням започаткованої багато років тому мистецької ініціативи. Проект був підтриманий Львівською міською радою, Львівською обласною радою за сприяння куратора Павла Гудімова (артцентр “Я Галерея”).

Всі скульптури виконані з українського каміння, переважно граніту. У Стрийському парку мешканці та гості Львова зможуть побачити роботи українців Олександра Дяченка, Василя Корчового, Віталія Протосені, Олега Капустяка, відомого японського майстра Йошина Огати та скульптора з Болгарії Здравко Здравкова.

Проект Скульптурного маршруту був схвалений Департаментом екології міста Львова. Організатори переконалися, що ґрунти та рослинність не постраждають завдяки використанню спеціальних простих конструкцій фундаментів.

Слідкуйте за нашими анонсами, бо ми запланували купу цікавих подій, щоб скульптура зайняла своє поважне місце і в місті і у ваших серцях.

 

Фото: Андрій Тандиряк, Роман Балюк, Віталій Несміх